nieuws

'Topvolleybal in Zwolle blijft behouden na stoppen Landstede'

Doorstart VC Zwolle
Doorstart VC Zwolle © Kristian Giesen
VC Zwolle speelt ook komend seizoen in de eredivisie bij de mannen, dat schrijft De Stentor. Landstede trok zich onlangs terug als sponsor van de ploeg, maar een werkgroep heeft een sluitende begroting voor komend seizoen bewerkstelligd.
Die werkgroep is door het bestuur van VC Zwolle aangesteld om uit te zoeken of het haalbaar was een licentie voor volgend jaar te kunnen krijgen. Uiterlijk vandaag moeten alle teams uit de eredivisie hun begroting indienen bij de volleybalbond Nevobo. Volgens De Stentor dient VC Zwolle een zogeheten 'nulbegroting' in, waarbij onder de streep een bedrag van 35.000 euro staat. Dit wordt gedekt door een nieuwe hoofdsponsor. Daardoor is er een doorstart mogelijk voor komend seizoen. Landstede is regerend landskampioen en doet ook dit seizoen nog mee om de titel, het speelt zaterdag de tweede halve finale.

Van Noorden nieuwe trainer

Wat de nieuwe naam van de volleybalploeg is wordt later bekendgemaakt, wel is duidelijk dat Landstede Sportcentrum de thuisbasis zal blijven. Daarnaast is zeker dat Thijs van Noorden de opvolger is van Redbad Strikwerda, de hoofdcoach. Van Noorden is momenteel zijn assistent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.