Deventer

Groen licht voor proef met vrije openingsuren horeca in Deventer

De proef met vrije openingsuren voor de horeca in een deel van de binnenstad van Deventer en het Havenkwartier gaat binnenkort van start. De proef loopt van 1 mei 2016 tot 1 mei 2017. Burgemeester Andries Heidema heeft dit besloten.
De vrije openingsuren komen er op verzoek van de horeca. Het Havenkwartier is toegevoegd aan het proef; het past bij het horecagebied in de binnen stad waarvoor de vrije uren gelden.
Tijdens de proefperiode kunnen horecabedrijven vrijdag- en zaterdagnacht vrije openingsuren hanteren. De pilot geldt ook op een aantal feestdagen. Voor de overige dagen wijzigt er niets.

Bewonerspanel

Er komt een bewonerspanel om ervaringen van bewoners te horen. Een aantal bewoners heeft zich hier al voor aangemeld. Horecaondernemers die aan de proef willen deelnemen moeten zich eerst melden bij de gemeente om de inzet van politie en toezicht af te stemmen.

In verschillende gemeenten zijn volgens de gemeente Deventer goede ervaringen met vrije sluitingstijden in het weekend. Er is minder uitgaansgeweld en geluidsoverlast. Mensen gaan daarnaast gespreid naar buiten en komen elkaar minder tegen op straat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.