Hoge Raad

Nieuwe NVU-demonstratie 'cadeautje' voor Enschede na uitspraak Hoge Raad

De extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) keert terug naar Enschede om te demonstreren. Dat zegt de politiek leider, Constant Kusters.
Kusters zegt hiermee Enschede 'een cadeautje' te willen geven voor de definitieve veroordeling van hem en twee andere leden van de extreem-rechtse beweging. De Hoge Raad heeft een uitspraak van het Hof bevestigd. Het drietal moet een boete betalen van 500 euro. Zij hadden tijdens een demonstratie in Enschede in 2011 leuzen gescandeerd die niet door de beugel konden. Zo werd er onder meer 'Ali B en Mustapha, ga toch terug naar Ankara', geroepen.  

NVU past leuzen aan na uitspraak Hoge Raad

Volgens het hof maken de uitlatingen duidelijk dat personen van Turkse en/of Marokkaanse afkomst niet welkom zijn in Nederland. De NVU zal deze leus tijdens de nieuwe demonstratie niet meer gebruiken. "We verzinnen een hele mooie passende slogan die niet strafbaar is", zegt Kusters. 
Volgens Kusters wordt bij de gemeente Enschede binnenkort een vergunning aangevraagd voor een demonstratie. De NVU wil onder meer ageren tegen de plannen voor een azc en de gebedsoproep van een nieuw te bouwen moskee. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.