Stichting Still helpt ouders na de dood van hun kroost aan waardevolle foto's

Het is de nachtmerrie van iedere aanstaande ouder: dat je kindje ziek of zelfs dood geboren wordt. Een heftig moment, waar voor de verwerking ervan een foto waardevol kan zijn. Daar zorgt Stichting Still van Melanie Plaggenmarsch uit Hardenberg voor.Â

Plaggenmarsch zorgt samen met 22 vrijwilligers door het hele land voor de foto's. De vraag is groot. "In het begin waren er 2 tot 3 aanvragen per maand. Binnen twee jaar zijn het 15 aanvragen per week. Mensen willen dit soort foto's als een tastbare herinnering."

Meestal zijn de fotografen er al, bij als het kind geboren wordt. "Soms zijn de kinderen dood geboren of leven ze maar even. Je kunt het dus maar één keer doen. Ook maken we reportages voor gezinnen, kinderen tot 20 jaar, waarvan bijvoorbeeld een ouder ziek is." De fotografe doet het emotionele werk omdat ze beseft dat ze geluk heeft. "Ik heb een prachtig gezin, vier kinderen en de vrijheid om te doen wat we willen. Daarom wil ik iets teruggeven."

Kosteloos
De foto's maakt de stichting helemaal kosteloos en daarom zijn ze afhankelijk van giften. Meestal worden de fotoreportage gemaakt in het ziekenhuis of bij de familie thuis. Meer informatie is te vinden op www.stichtingstill.nl.

Meer over dit onderwerp:
Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren