Sport

Programma: Eerste amateurkampioenen, beslissend duel Landstede Volleybal

Programma komende week
Programma komende week
De maand april is aangebroken en dat betekent in veel sporten de maand van de waarheid. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels van deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie en Jupiler League staan er nog vijf speelronden op het programma. Go Ahead Eagles komt op vrijdag en maandag in actie. De ploeg strijd om een plek in de play-offs te bemachtigen.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse staan er enkele derby's op het programma. Zaterdag staan DOS'37 en SC Genemuiden tegenover elkaar en op zondag zijn er twee derby's. Quick'20 speelt tegen Rohda Raalte en Dieze West ontvangt Rigtersbleek. In de lagere klassen kunnen de eerste Overijsselse ploegen zich kronen tot kampioen. SDC'12 en NEO zijn de eerste twee clubs die de titel kunnen binnenslepen.

Handbal

Gisteren werd bekend dat in de degradatiegroep de nummer voorlaatst geen promotie-/degradatieduels hoeft te spelen, maar zeker is van nog een jaar eredivisie. Momenteel is dat Kwiek. Die ploeg kan zich zaterdag verzekeren van die plek door van E&O te winnen. DSS moet dan wel verliezen van koploper SEW. De algehele periodekampioen van de 1e divisie promoveert rechtstreeks naar de eredivisie. DSVD begon zaterdag met een nederlaag en speelt donderdag en zondag opnieuw.

Volleybal

Landstede Volleybal staat voor een belangrijke wedstrijd. De ploeg speelt zondag het derde en beslissende duel in de halve finales van de play-offs om de landstitel. Lycurgus plaatste zich al voor de finale. Bij een nederlaag van Landstede rest de strijd om plek drie.
Bij de vrouwen gaat de beslissing vallen in de kampioensgroep. Set-Up'65 is de enige Overijsselse ploeg die nog in de strijd is om de plekken één en twee. De ploegen die daar eindigen gaan de finale om de landstitel spelen. De ploeg uit Ootmarsum speelt woensdag en zaterdag, dat is ook de laatste en beslissende speelronde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.