Twente

Op een oldtimer door Tilligte

Voor de laatste etappe van de Grensroute stopt Mooi Overijssel vandaag in Tilligte. Met een speciaal vervoersmiddel laat inwoner Jos Brunninkhuis de mooiste plekjes van zijn dorp zien.
Het dorp Tilligte kent een lange historie met oldtimers. Ieder jaar is er een grote oldtimershow, waar Jos Brunninkhuis nauw bij betrokken is als secretaris van het evenement. Het is dan ook geen toeval dat hij zelf ook beschikt over een uniek exemplaar: een Deutz uit 1938. De trekker ziet er nog als nieuw uit en speciaal voor ons haalt hij hem even uit de schuur voor een rondje Tilligte.

Twents Oldtimer Festival

Het is alvast een voorproefje op wat komen gaat, want op 3 en 4 september zijn er nog veel meer van dit soort exemplaren te zien in het dorp. In 1986 werden de Oldtimerdagen voor het eerst gehouden in Tilligte, maar afgelopen jaar werd het evenement niet gehouden doordat er te weinig aanmeldingen waren. Met een nieuwe naam, het Twents Oldtimer Festival, hoopt de organisatie dit jaar weer veel mensen te trekken naar Tilligte.
Meer zien van Mooi Overijssel? Bekijk dan onze Facebookpagina

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.