rechtbank

Twee jaar cel voor traumatische overval op Enschedese sigarenzaak

Rechtspraak
Rechtspraak
Een 34-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar, omdat hij in september vorig jaar twee overvallen in Enschede pleegde die erg traumatisch waren voor de slachtoffers.
De man beroofde een sigarenzaak aan de Voortsweg in Enschede. Hij bedreigde de eigenaresse met een mes. De vrouw wist te vluchten, maar liep tijdens haar vlucht een lelijke hoofdwond op toen ze tegen een schap botste. Voor de eigenaresse was de overval traumatisch.

Ook overval in 2002

De zaak werd in 2002 ook al overvallen. Bij die overval raakte haar echtgenoot zwaargewond door messteken. Daar kwam de man nooit overheen en toen hij een jaar later getroffen werd door een ernstige ziekte, was zijn gezondheid zo zwak dat hij de strijd verloor.
In het vonnis is bepaald dat de overvaller na het uitzitten van zijn straf drie jaar niet in de buurt van de zaak of de eigenaresse mag komen. Doet hij dat wel, dan loopt hij het risico opnieuw opgesloten te worden. Ook moet hij de vrouw 1.250 euro betalen voor geleden emotionele schade.

Twee toeristen beroofd

De 34-jarige beroofde een paar dagen voor de overval op de sigarenzaak twee toeristen die net uit de trein kwamen. De man achtervolgde de twee vanaf het station in Enschede en bedreigde hen met een mes, fouilleerde één van hen en ging er met de spullen van de toeristen vandoor.
Twee weken geleden vertelde de overvaller dat hij schulden had bij een man wiens naam hij niet wil noemen en dat hij door die man gedwongen werd om de overvallen te plegen. De rechtbank heeft die bewering naast zich neer gelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.