PEC Zwolle

Ron Jans: "Nog negen punten nodig voor play-offs"

PEC Zwolle kan een beslissende rol gaan spelen in de strijd om de landstitel. De ploeg van trainer Ron Jans ontvangt op de laatste speeldag PSV en gaat komende zondag op bezoek bij koploper Ajax.
"Ze hebben allebei recht op de titel", vindt Jans. "Het zijn dit seizoen echt de twee sterksten. Maar het gaat er niet om wie het meeste recht op heeft, het gaat erom wie het beste om kan gaan met de laatste zes wedstrijden. Wij kunnen daar een rol in spelen, maar niet omdat de één meer recht heeft op de titel dan de ander. Wij willen gewoon voor onze eigen kansen gaan."

Bonuspunten niet noodzakelijk

PEC Zwolle strijdt nog voor een plek in de play-offs om Europees voetbal. Het moet daarvoor minimaal de huidige achtste plaats behouden. Jans stelt dat 'bonuspunten' tegen Ajax en/of PSV daarvoor niet noodzakelijk zijn.
"Ik ben ervan overtuigd dat als we nog negen punten halen, dat we gewoon play-offs gaan spelen. En ik denk dat zeven punten misschien ook genoeg kunnen zijn, maar dan ben je afhankelijk van anderen. Als we van de zes wedstrijden er drie winnen, zijn we erbij. Maar als je in Amsterdam één of drie punten pakt, zijn dat punten die je ergens anders misschien kunt verliezen. Maar dat zijn we op voorhand niet van plan."

Alleen Hebling ontbreekt op training

Bij PEC ontbrak vrijdag alleen Gustavo Hebling nog op het trainingsveld; alle andere geblesseerden hebben de training inmiddels weer hervat, al zullen Mustafa Saymak en Thanasis Karagounis normaal gesproken pas na de zomer hun rentree zullen maken. Ryan Thomas is de komende weken ook nog niet wedstrijdfit.
PEC Zwolle wist in competitieverband nog nooit te winnen in Amsterdam. Wel werd in de Amsterdam Arena vorig seizoen Ajax verslagen voor het duel om de Johan Cruijff Schaal. De competitiewedstrijd in Amsterdam eindigde dat seizoen in 0-0.

Ajax-huurlingen

In de Zwolse selectie zitten twee aanvallers die worden gehuurd van Ajax: Queensy Menig en Sheraldo Becker. Voor hen wordt het een pikante wedstrijd, want als zij scoren kan dat hun eigenlijke werkgever uiteindelijk de titel kosten. Jans denkt dat dat alleen maar motiverend zal werken: "Wat is er nou mooier dan om te scoren in Amsterdam tegen Ajax, zodat ze niet kampioen worden en dan volgend seizoen weer bij de eerste selectie te komen... dat lijkt me een mooie binnenkomer."
Het duel begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.