Bions

Meer steun voor juridische strijd tegen contract van Enschede met Buurtzorg

Krachtenbundeling thuiszorg tegen Buurtzorgcontract Enschede
Krachtenbundeling thuiszorg tegen Buurtzorgcontract Enschede
Thuiszorgorganisaties Bions en Solace uit Rijssen krijgen steun van meer zelfstandige branchegenoten in Twente in hun verzet tegen de onderlinge afspraak van Buurtzorg met de gemeente Enschede. Bions en Solace kondigde onlangs juridische stappen aan tegen Enschede.
Afgelopen vrijdag deed ook brancheorganisatie BTN dat, maar in Twente is daar alleen thuiszorgorganisatie BTK-zorg bij aangesloten. Inmiddels dreigen dus twee processen voor Enschede. Bions en Solace wil samen met BTN optrekken, maar als dat niet mogelijk is, willen ze dat ook zelfstandig doen.

Aanbestedingsregels overtreden

De eisende partijen vinden dat Enschede door het contract met Buurtzorg de aanbestedingsregels overtreedt. Buurtzorg deed ruim honderd gemeenten een bod om alle cliënten van het failliete TSN over te nemen. In Overijssel is alleen Enschede daarop ingegaan.
Andere thuiszorginstellingen wilden ook meedingen om de contracten maar kregen er de kans niet voor. De zelfstandige thuiszorgorganisaties eisen dan ook dat de rechter het contract met Buurtzorg ontbindt. 

Geld voor voorbereiding

Naast de wijze van aanbesteding steekt het de kleinere thuiszorgorganisaties zoals Bions en Solace ook dat Enschede Buurtzorg vooraf ook nog eens een bedrag van 130.000 euro geeft.
Dat geld is volgens Buurtzorg nodig om aan de slag te kunnen in Enschede. Volgens de andere thuiszorgorganisaties is dat niet eerlijk omdat zij dat geld niet krijgen omdat Enschede een aanbesteding heeft genegeerd en direct met Buurtzorg in zee is gegaan.

Enschede ziet procedure met vertrouwen tegemoet

Enschede zegt in een reactie de juridische procedures met vertrouwen tegemoet te zien, maar de zelfstandige thuiszorgclubs in Twente, zo'n 23 organisaties, denken daar heel anders over. 

Inmiddels zijn honderden klanten van TSN ondergebracht bij overige thuiszorgclubs

De kleinere Twentse thuiszorgorganisaties hebben inmiddels honderden klanten van de failliete thuiszorgorganisatie TSN overgenomen. Voor Bions en Solace uit Rijssen betekent dat nu binnen enkele weken 400 extra cliënten.
Niet alleen in Twente, maar ook in Drenthe. TSN was tot het faillissement landelijk actief.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.