politie

Man doet zich voor als agent om in beslag genomen auto terug te krijgen in Wierden

Politie
Politie
Afgelopen donderdagmiddag kreeg een bergingsbedrijf in Wierden bezoek van een wel erg bijzondere 'politieagent'. De man wilde een specifieke auto meenemen, naar eigen zeggen voor technisch onderzoek.
De man had een oude politieregenjas aan en een mapje bij zich met een aantal papieren. De nepagent gaf aan dat hij technisch onderzoek aan en in een bepaalde auto wilde doen, aldus de politie in Almelo.

Geen goed gevoel

De eigenaar van het bedrijf had geen goed gevoel bij de man, mede omdat er een alcoholwalm om hem heen hing. De eigenaar vroeg daarom om zijn politie-legitimatie. Deze kon de 'agent' niet geven, waarop de eigenaar de politie waarschuwde. 
Op het moment dat agenten aankwamen bij het bergingsbedrijf, bleek de verdachte man te zijn vertrokken. Hij kon al snel samen met een familielid worden aangehouden in een auto.

Recalcitrante drankrijder

Bij zijn aanhouding bedreigde de man één van de agenten. De betrokken agent heeft aangifte gedaan. De 'nepagent' bleek een 35-jarige recalcitrante drankrijder uit Almelo te zijn die op Tweede Paasdag was aangehouden voor het rijden onder invloed.
Aangezien de man voor de zoveelste keer was betrapt op het rijden onder invloed, werd bij zijn aanhouding zijn auto in beslag genomen. Hij probeerde met het bezoekje aan het bergingsbedrijf het voertuig terug te krijgen.

Man opnieuw vastgezet

De man is - voor de tweede keer deze week - vastgezet in het arrestantencentrum van de politie in Borne. De politie is een onderzoek gestart. De politieregenjas is in beslag genomen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.