nieuws

Go Ahead Eagles roept zegereeks Almere City FC halt toe

Go Ahead Eagles heeft drie punten overgehouden aan het uitduel met Almere City FC, dat de laatste vijf wedstrijden wist te winnen. In een doelpuntrijke wedstrijd was de ploeg van Hans de Koning de bovenliggende partij en dat werd uiteindelijk beloond, 3-4.
Na de minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Johan Cruijff, kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. Dat leidde al na een minuut spelen tot de 1-0 van Kip, die vogelvrij kon inschieten na een voorzet van Ahannach. Go Ahead ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg na een klein half uur loon na werken; een voorzet van Maatsen werd beheerst binnen gekopt door Schenk.

Doelpuntrijke eerste helft

Go Ahead ging erop en erover want even later was het 1-2 via Wolters, die een afgemeten voorzet van Duits binnen werkte. Op slag van rust zorgde De Kogel, na een voorzet van Wolters, zelfs voor de 1-3. Dat was uiteindelijk niet de ruststand want Almere City mocht in blessuretijd aanleggen voor een strafschop en was het wederom Kip die doelman Zwarthoed wist te passeren, 2-3.
Ook na rust hadden de bezoekers het beste van het spel en met name De Kogel had het vizier niet op scherp. Eerst schoot de aanvaller van dichtbij over en halverwege de tweede helft werd zijn strafschop gekeerd door Etemadi. Tien minuten voor tijd werd de marge alsnog twee toen Ten Den, na doorkoppen van De Kogel, verwoestend raak schoot. Even later werd het toch weer spannend na een treffer van Rosario, 3-4. Ondanks de tweede gele kaart voor Maatsen bleef het uiteindelijk bij 3-4 en daardoor zet Go Ahead Eagles de ongeslagen reeks voort. 
3-4
Almere City
GA Eagles
1-0 Kip (2)
1-1 Schenk (28)
1-2 Wolters (35)
1-3 De Kogel (44)
2-3 Kip (strafschop/45+1)
2-4 Ten Den (79)
3-4 Rosario (83)
Bijz: De Kogel mist strafschop (66)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Duits, Ramsteijn, Nieuwpoort, Vet
Rood: Maatsen (Go Ahead Eagles/89/2xgeel)
Almere City FC: Etemadi; Van Buuren, Ramsteijn (Oost/86), Nieuwpoort, Quasten; Rosario, Kip, Ahannach; Salasiwa (Vet/77), Boldewijn, Van Amersfoort. 
GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Vriends, Schenk, Van der Meer; Maatsen, Nieveld, Duits (Lambooij/63), Wolters (Teijsse/90); De Kogel, Ten Den. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.