Rode Kruis

Rolstoelbus Hof van Twente in gebruik genomen door 102-jarige inwoonster

Na een periode van twee jaar met allerlei hartverwarmende acties maar ook diverse tegenslagen is vrijdag dan eindelijk de nieuwe rolstoelbus van het Rode Kruis in de gemeente Hof van Twente ten doop gehouden.
De nieuwe bus, die iets meer dan 95.000 euro heeft gekost is in Goor bedrijf genomen door één van de oudste inwoners uit de gemeente. De 102-jarige mevrouw Grevenstuk werd van huis opgehaald door de nieuwe bus waarin ook burgemeester Ellen Nauta zat. Ze werden naar het Rode Kruisgebouw in Goor gebracht waar de feestlijkheden rondom de ingebruikname plaats hadden.

Veelvoud aan acties

De nieuwe rolstoelbus is noodzakelijk omdat het vorige vervoersmiddel verouderd is en snel moet worden vervangen. Daarvoor zijn in de hele regio een veelvoud aan acties op touw gezet door allerhande verenigingen en instellingen. Het geld is door de gemeenschap bijeen gebracht maar daarmee was het pleit nog niet beslecht.

Landelijke regelgeving

De komst van de bus liep zeker een jaar vertraging op doordat de afdeling Hof van Twente aanliep tegen landelijke regelgeving. Het overkoepelende bestuur van het Rode Kruis die allerlei eisen aan de realisatie waardoor de nieuwe rolstoelbus later werd opgeleverd dan aanvankelijk gepland.

Landelijk bij de grootste afdelingen

De noodzaak van de nieuwe moderne rolstoelbus is ook ingegeven door het grote verspreidingsgebied van de afdeling Hof van Twente. De bus wordt niet alleen ingezet voor hulpbehoevenden in de gemeente Hof van Twente maar ook in andere plaatsen. Het Rode Kruis Hof van Twente is met een verspreidingsgebied van meer dan 34.000 inwoners en meer dan 300 vrijwilligers één van de grootste afdelingen van Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.