nieuws

Buurt Almelo blij met winst Esmée bij The Voice: "Tuin vol gehangen met ballonnen"

Buurman Albert Zomer keek al weken vol spanning en vreugde naar de zegetocht van Esmée Schreurs bij The Voice Kids. De 13-jarige kon vannacht op een warm welkom rekenen van de buurt.
"Toen we gisteravond zagen dat ze gewonnen had, zag ik mensen inderdaad de straat opgaan", zegt Zomer, die naast Esmée woont. "Mensen die een kaartje in de bus deden bij haar huis, die ook naar haar hadden gekeken en trots zijn op wat ze bereikt heeft."

Ballonnen

De familie is volgens Zomer vannacht weer in Almelo aangekomen en zag dat de tuin versierd was. "We hebben wat ballonnen en andere dingen opgehangen en fakkeltjes erbij. Het leeft enorm in de buurt en ik denk dat de buurt graag aan de familie wilde laten zien wat het voor ons betekent."

"Echt niet verwacht"

Esmée staat inmiddels weer met beide benen thuis in Almelo. Na de glitter en glamour van de finale staat vandaag weer gewoon een voetbalwedstrijd met de dames van Oranje Nassau op het programma. Toch geniet Esmée nog even na "Het was een grote droom en ik had het echt niet verwacht", zegt de kersverse winnaar van The Voice Kids.
Vanavond wordt Esmée in het stadion van Heracles gehuldigd tijdens de rust van de wedstrijd tegen Utrecht. Daarna staat er nog een feestje op het programma. Haar ambitie is duidelijk: "Ik wil graag artiest worden, optreden en plaatjes maken", zegt de zangeres.

BN'ers in Almelo

En zo kan het zomaar zijn dat Almelo een bekende zangeres rijker is, naast Ilse deLange. "We hebben in Almelo natuurlijk meer bekende mensen, buiten het zanggebied om. Maar het is wel speciaal om iemand in de buurt te hebben met zo'n gouden stem", zegt buurman Albert.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.