Staphorst verliest bij Flevo Boys, ook nederlaag voor Excelsior'31

Jan van Raalte
De kans op het kampioenschap in de hoofdklasse was al behoorlijk klein voor Staphorst en na zaterdag lijkt dat onmogelijk. De ploeg van trainer Jan van Raalte verloor op bezoek bij Flevo Boys (1-0) en daardoor is het verschil met koploper Harkemase Boys opgelopen tot tien punten.Â
In Emmeloord had de thuisploeg in de eerste helft het beste van het spel en dat werd op slag voor rust beloond. Van der Wal zette voor op De Boer en laatstgenoemde kon de 1-0 binnen werken. In de tweede helft ging Staphorst op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook kansen voor. De bal wilde er echter niet en daardoor ging Staphorst weer eens onderuit.

Nederlaag matig Excelsior'31

Excelsior'31 had voor vandaag al zes wedstrijden niet gewonnen en ook op bezoek bij HZVV zat dat er geen moment in. Na een uur kwam de openingstreffer van Hosseini en een kwartier voor tijd verdubbelde De Jonge, die volgend jaar voor HHC uitkomt, de score (2-0). Vlak voor tijd was Broek verantwoordelijk voor de 3-0 en de eretreffer van Ten Bolscher viel in de laatste minuut, 3-1.