Uitblinker Ziyech helpt FC Twente na 2-0 achterstand aan zege bij Willem II

Hakim Ziyech heeft FC Twente vanavond persoonlijk naar de overwinning geschoten tegen Willem II. De Enschedese ploeg kwam met 2-0 achter, maar de middenvelder hielp Twente daarna aan drie doelpunten. Twee keer scoorde hij zelf en bij de andere treffer was hij belangrijk.
Het duel begon dramatisch voor Twente want al na 17 seconden lag de bal achter Marsman in het net. Falkenburg schoot zijn ploeg met de snelste treffer in de eredivisie dit seizoen op voorsprong. Aan de andere kant was Gutierrez dicht bij de gelijkmaker, maar Lamprou bracht redding. Peters was namens Willem II dichtbij, maar zag Marsman zijn kopbal uit het doel houden. Tien minuten voor rust schoot Ziyech hard op de lat. Voor rust werd het echter nog 2-0. Andersen kon vrij op Marsman af en faalde niet.
Na rust ging het beter bij FC Twente en nadat Lamprou kort na rust redding bracht op een schot van Ziyech, was het even later wel raak voor de Marokkaan. Een vrije trap van de zijkant ging ineens het doel in. Aan de andere kant schoot Van der Velden net naast. Het was echter Twente dat opnieuw scoorde. Ede benutte een rebound na een schot van Ziyech. Laatstgenoemde was weer eens de belangrijkste man bij Twente want ruim tien minuten voor het einde schoot hij op prachtige wijze de 2-3 binnen uit opnieuw een vrije trap. Daar bleef het bij in Tilburg en daardoor is Twente nu tiende in de stand van de eredivisie.