nieuws

PEC Zwolle na vroeg tegendoelpunt kansloos onderuit bij Ajax

PEC Zwolle heeft vanmiddag het duel bij Ajax verloren. In een uitverkochte Arena werd het 3-0 voor de Amsterdammers.
Voorafgaand aan het duel was er een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden Johan Cruijff. Zwolle leek daarvan onder de indruk, want al binnen twee minuten was het raak voor Ajax. Schöne kopte raak op aangeven van Viergever. Zwolle kwam na ruim twintig minuten wel beter in de wedstrijd, maar kwam niet tot echte kansen. Aan de andere kant werd het 2-0. Milik tikte op aangeven van Bazoer bij de eerste paal binnen. De Pool bepaalde even later de ruststand op 3-0 met zijn tweede. Ook raakte hij nog de lat.
Kort na rust kopte invaller Dekker bijna in eigen doel en was Milik dicht bij zijn derde, maar hij schoot over. Daarna was er een tijd lang weinig te beleven. Ajax hoefde niet meer en Zwolle kon er weinig tegenover zetten. Een kwartier voor het einde was er opnieuw een kans voor Milik, maar dit keer kopte hij naast. Ook Sinkgraven was dichtbij, maar schoot net naast. In de slotfase gebeurde er niet veel meer en dus bleef het bij 3-0. Zwolle zakt door de nederlaag naar plek negen in de stand van de eredivisie.
3-0
Ajax
PEC Zwolle
1-0 Schöne (2)
2-0 Milik (29)
3-0 Milik (40)
Arbiter: Blom
Geel: -
Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer (Sinkgraven/62), Klaassen (Van de Beek/62), Gudelj; Schöne, Milik, Younes (Fischer/73).
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Lam (Nijland/68), Van Hintum; Brama, Marinus (Dekker/46), Bouy; Ehizibue (Becker/62), Veldwijk, Menig.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.