Ank Bijleveld

'Bouw Rabotheater in Hengelo was domme beslissing'

Het Rabotheater in Hengelo
Het Rabotheater in Hengelo
De bouw van het Rabotheater in Hengelo is volgens commissaris van de koning Ank Bijleveld 'een domme beslissing' geweest. Bijleveld deed de uitspraak bij een talkshow in Diepenheim afgelopen zondag, aldus De Roskam.
Naast Bijleveld was ook de Enschedese wethouder Jeroen Hatenboer aanwezig bij de talkshow. Hij verklaarde dat er in Twente domweg te veel theaterstoelen zijn, mede omdat festivals en online media als cultuurdragers de theaters in populariteit naar de kroon zouden steken.

Samenwerking 'dringend noodzakelijk'

Over een mogelijke sluiting van een schouwburg in Twente sprak Hatenboer niet. Hij zou wel hebben onderstreept dat een samenwerking van het Rabotheater in Hengelo en het Wilminktheater in Enschede dringend noodzakelijk is.
De theaters in Hengelo en Enschede onderzoeken al geruime tijd de mogelijkheid om intensiever samen te werken. Een besluit over een fusie is echter op de lange baan geschoven, omdat er verschillen van inzicht tussen beide theaterbesturen bestaan. Daarnaast is er onenigheid over de hoogte van subsidies en opbrengsten van voorstellingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.