FC Twente

Hoe loopt het af met FC Twente? Crediteurenakkoord laat op zich wachten

Supportersmars met 4000 FC Twente-fans in Enschede
Supportersmars met 4000 FC Twente-fans in Enschede
Er is afgelopen weekend geen crediteurenakkoord gekomen tussen FC Twente en de schuldeisers van de club. FC Twente moet zich vanavond melden bij de licentiecommissie van de KNVB, die de situatie waarin de club verkeert gaat bespreken.
Als er vandaag geen crediteurenakkoord komt, dan moet de club zich vanavond met lege handen melden bij de KNVB, met mogelijk het intrekken van de licentie en een faillissement als gevolg. Dat bepaalt de licentiecommissie later deze maand.
De licentiecommissie legt FC Twente vanavond mogelijk een straf van drie punten op wegens het terugtrekken van de jaarrekening 2014/2015. De club moet vanavond ook aangeven hoe het claims van de belasting gaat opvangen. Als daarop een antwoord uitblijft, wordt het wel heel penibel voor Twente.

'Absolute voorwaarde'

Om de club te redden is volgens FC Twente een nieuwe financiële overeenkomst met ex-bestuurders op korte termijn cruciaal. Dat crediteurenakkoord is 'een absolute voorwaarde' om aan de eisen van de KNVB-licentiecommissie en de gemeente Enschede te kunnen voldoen.
In het akkoord zeggen de schuldeisers van FC Twente toe dat ze afzien van een deel van de vorderingen die ze op de club hebben. Het gaat om miljoenen euro's van onder anderen de oud-bestuurders Munsterman, Van der Laan en oud-commissaris Trebbe. Zij hebben eigen geld in de club gestopt.

'Intensief overleg'

"Er vindt intensief overleg plaats. De gemeente Enschede en de KNVB worden op de hoogte gehouden. Alle partijen realiseren zich de enorme tijdsdruk", aldus de club in een korte verklaring.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.