Mama Appelsap Awards: Hoor ik daar nou echt Zwolle, Almelo, Hengelo en Enschede?

Mama Appelsapjes; 3FM-dj's Timur en Ramon kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom organiseerden ze in hun show Superrradio de Mama Appelsap Awards 2016. En daarin speelde onze provincie een opvallende rol.

Een 'Mama Appelsapje' komt voor wanneer je een Nederlands woord herkent in een nummer dat gezongen wordt in een andere taal. Het is dus niet zo bedoeld, maar als je goed luistert, herken je het er wel in. 

Eigen categorie

De awardshow was opgedeeld in negen categorieën. Zo was er een categorie 'Het boodschappenlijstje', 'Ben je boos ofzo?' en 'Michael Jackson'.

Onze provincie had een speciale rol in de show; het kreeg een eigen categorie. Het blijkt namelijk dat er met woorden uit onze provincie meerdere inzendingen binnen waren gekomen.

'So much better in Enschede'

In de categorie 'De provincie Overijssel' ging Meatloaf er met de titel vandoor. In zijn nummer 'Paradise by the dashboard light' zou de tekst 'So much better in Enschede' te horen zijn.

Enkele andere genomineerden waren Selah Sue met haar lied 'Alone' en de Manic Street Preachers met 'Motorcycle emptiness'.

Overijssel, deze is voor jou! Mama Appelsapjes, topgrafieles voor Rámon en buikkrampen van het lachen.

Geplaatst door Timur en Rámon op zondag 3 april 2016
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren