FC Twente en licentiecommissie schorten overleg over herstelplan op

FC Twente en de licentiecommissie van de KNVB zien af van het gesprek vanavond over het financieel herstelplan van de club. Het noodzakelijke crediteurenakkoord is er nog niet.

FC Twente zou vanavond het herstelplan toelichten, maar dat is zinloos geworden. 

Zonder crediteurenakkoord geen herstelplan

Het crediteurenakkoord is een belangrijk onderdeel van het herstelplan, omdat daarmee duidelijk wordt welk bedrag FC Twente nog schuldig is aan de 15 schuldeisers. Die leggen in het akkoord vast hoeveel van het geleende eigen geld ze terug willen van de noodlijdende club.

Het gaat om miljoenen. Maar dat crediteurenakkoord komt maar niet rond. FC Twente is er zelfs een juridische procedure om begonnen.

Wachten op fiscus

Behalve de hoogte van de schuld aan de crediteuren is ook nog onduidelijk hoeveel de Belastingdienst van FC Twente wil hebben. Ook dat kan in de miljoenen lopen.

Voor 1 mei moet het herstelplan afgerond zijn. Vermoedelijk wordt er voor dat moment een nieuwe afspraak gemaakt voor de toelichting van FC Twente-directeur Onno Jacobs.

Puntenaftrek vanwege jaarrekening?  

De licentiecommissie van de KNVB praat vanavond wel over het terugtrekken van de jaarrekening door FC Twente. FC Twente moest die enkele weken geleden inleveren bij de voetbalbond maar trok hem terug na een nieuwe tegenvaller rond de transfer van Tadic.

Dat leidt waarschijnlijk opnieuw tot aftrek van drie punten. Vorig jaar zijn vanwege deals met investeringsmaatschappij Doyen al twee keer drie punten in mindering gebracht.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Deel dit artikel:

Reageren