Drie punten in mindering voor FC Twente

FC Twente heeft vanavond drie winstpunten in mindering gekregen.

De licentiecommissie van de KNVB legt de straf op, omdat FC Twente onlangs de jaarrekening van het afgelopen seizoen heeft ingetrokken. De club voldoet daardoor niet meer aan de financiële doelstellingen uit het plan van aanpak, waar FC Twente zich aan moet houden om uit de financieel zorgelijke categorie 1 van de KNVB te komen.

Onregelmatigheden bij transfer Tadic
FC Twente moest twee weken geleden de jaarrekening intrekken, omdat er onregelmatigheden bij de transfer van Dusan Tadic aan het licht zijn gekomen en die hebben grote gevolgen voor de financiële cijfers van dat seizoen. Interim-directeur Onno Jacobs zei toen al rekening te houden met een nieuwe puntenaftrek.

"Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk", aldus Jacobs maandag. "Zeker niet voor spelers en staf, die met massale steun van supporters, week in week uit knokken voor ieder punt. We moeten dit accepteren en alles op alles blijven zetten om FC Twente op de been te houden. Er wordt met man en macht gewerkt om een crediteurenakkoord te realiseren."

Vierde keer
Het is de vierde keer dat FC Twente niet voldoet aan het plan van aanpak. De club kreeg daarvoor al een publieke waarschuwing en er zijn twee keer eerder drie winstpunten in mindering gebracht. De volgende keer dat FC Twente de financiële doelstellingen van het plan van aanpak niet haalt, raakt het de proflicentie kwijt.

Drie plaatsen omlaag
Door de puntenaftrek zakt FC Twente van de tiende naar de dertiende plaats in de eredivisie.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.