nieuws

App moet vluchtelingen in beweging krijgen

Een app om vluchtelingen in beweging te krijgen, dát is het initiatief van Johan Brinkman uit Rijssen. "Ik heb geprobeerd om met mijn achtergrond in de sportsector wat voor de vluchtelingen te betekenen", aldus Brinkman.
Met het initiatief Vluchtelingenwerk in Beweging krijgen vluchtelingen de kans om even ergens anders aan te denken. "Moreel zijn we echt verplicht om ze te helpen", zegt Brinkman. 
Jordy Striezenau, momenteel student sportmanagement, kreeg van Brinkman de vraag of hij en zijn medestudenten mee konden denken.
"Ik heb een bezoek gebracht aan een aantal AZC's en daar gevraagd waar er behoefte aan is. Er is duidelijk vooral behoefte aan dagbesteding, de vluchtelingen hebben de hele dag niks te doen."

Database

Christian Hogenkamp van internetreclamebureau Moddit is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de app. Hij vindt het fijn dat hij eindelijk iets kan betekenen voor de vluchtelingen, "Na alle commotie rond de noodopvang in Rijssen dacht ik bij mezelf, eigenlijk wil ik iets doen!" De app is een database van verschillende spellen en sportoefeningen en wordt aangeboden aan iedereen die met vluchtelingen samenwerkt. Naast dat het dagbesteding biedt aan vluchtelingen, zorgt het ook voor meer saamhorigheid. "Het verschil in cultuur en geloof wordt even aan de kant geschoven."
Ze hopen de app in de toekomst nog verder te kunnen uitbreiden en steeds meer vluchtelingen deze dagbesteding te kunnen aanbieden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.