Läslo Hut van Twente Verenigt blijft positief ondanks puntenaftrek FC Twente

Läslo Hut van ledenvereniging Twente Verenigt blijft positief over de toekomst van FC Twente, ondanks de mindering in winstpunten. Het is de vierde keer in twee jaar tijd dat de club niet heeft voldaan aan het plan van aanpak. "Ik heb rotsvast vertrouwen in onze club."

FC Twente kreeg gisteravond drie punten in mindering. De puntenaftrek is een straf van de licentiecommissie van de KNVB voor het feit dat de club de jaarrekening heeft ingetrokken.

Positief blijven
Läslo Hut beseft dat de club nu voor de derde keer met puntenaftrek is gestraft. Als de volgende keer opnieuw niet aan de afspraken is voldaan kan de licentiecommissie van de KNVB de proflicentie innemen. "Er zitten al nieuwe mensen in het bestuur en de structuur is veranderd. We moeten alleen nog een crediteurenakkoord sluiten. Als dat is gedaan staat er een geheel nieuwe club. Ik geloof dat het goed komt."

Geen probleem

Hut blijft nuchter onder de puntenaftrek. "De grootste angst die we voor de winterstop hadden, was dat het mis zou gaan. Dat we in de gevarenzone zouden belanden. Na de winterstop heeft het elftal zo goed gevoetbald dat we weer ruimer kunnen ademhalen. Even heel plat gezegd; we kunnen het wel hebben."

Door de puntenaftrek zakt FC Twente wel van de tiende naar de dertiende plek in de eredivisie.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren