azc Zwolle

Zwolle kiest voor azc met maximaal 600 vluchtelingen

Een compact azc met plaats voor maximaal 600 vluchtelingen in het voormalige gebouw van waterschap Groot Salland aan de Dokter Van Thienenweg 1 in Zwolle. Dat is het definitieve voorstel dat het college van burgemeester en wethouders van Zwolle vanmiddag op tafel legde.
Het voorstel voor de realisatie van een nieuw azc in Zwolle is tot stand gekomen na breed overleg met betrokkenen en omwonenden, zo benadrukte het college.
De keuze om asielzoekers te huisvesten in het waterschapshuis op de Oosterenk stond al langer vast. Maar het Zwolse college heeft in het plan rekening gehouden met de wens van omwonenden om niet te kiezen voor een grootschalige opvang. Het voorstel gaat nu uit van maximaal 600 asielzoekers, terwijl er eerder werd gedacht aan huisvesting van 800 vluchtelingen.
Ook zal de groene omgeving niet worden opgeofferd aan een uitbreiding van het azc-terrein. Aanvankelijk was het de bedoeling om een recreatieve voorziening aan te leggen voor bewoners van het azc in het groene gebied achter de Van Thienenweg. Dat was tegen het zere been van omwonenden, die het groen wilden behouden.
Volgens het college zullen de recreatieve voorzieningen daarom op het perceel van het waterschapskantoor worden aangelegd. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.