hennepkwekerij

Arrestaties en auto's in beslag genomen bij politieactie in Twente en Achterhoek

Er werden planten gevonden en auto's in beslag genomen
Er werden planten gevonden en auto's in beslag genomen
Bij een politieactie in Twente en de Achterhoek zijn vanmorgen vier mannen opgepakt voor het inrichten van hennepkwekerijen en de handel in hennepstekken en -toppen. Ook denkt de politie dat ze deel uitmaken van een crimineel samenwerkingsverband.
Tijdens de actiedag van de politie zijn een hennepstekkerij en drie kwekerijen ontmanteld in Twente en in de Achterhoek. Later op de dag werden nog drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een kwekerij.
In Goor, Markelo en Enschede werden kwekerijen aangetroffen. In Enschede stonden nog ongeveer 500 planten, er hebben zo'n 1000 planten gestaan. In garageboxen in Haaksbergen werden spullen gevonden die gebruikt worden bij het telen van hennep. 

Verdachten uit Haaksbergen

Twee hoofdverdachten van 26 komen uit Haaksbergen, de anderen uit Den Haag en Westendorp. Bij doorzoekingen in huizen vond de politie onder meer contant geld, henneptoppen en wapens. Volgens de politie gaat het om een stroomstootwapen, pepperspray en een gasalarmpistool. Ook zijn zes auto's in beslag genomen. 
De verdachten zitten voorlopig vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.