asielzoekerscentrum

Omwonenden azc Zwolle vinden voorstel van 600 vluchtelingen onbegrijpelijk

Omwonenden kunnen zich niet vinden in het voorstel honderden vluchtelingen op te vangen in een asielzoekerscentrum in het voormalig waterschapsgebouw op de Oosterenk in Zwolle.
Er is een voorstel gedaan om maximaal 600 in plaats van 800 asielzoekers te huisvesten. Ook staat in het voorstel dat de groene omgeving niet wordt opgeofferd aan een uitbreiding van het azc-terrein. 

Negatieve reacties

Weinig omwonenden zijn positief over het nieuwe plan. "Ik ben blij te horen dat ze van 800 vluchtelingen naar 600 vluchtingen zijn gegaan, maar 600 is alsnog te veel", zegt een omwonende.
Ook voelen veel mensen zich niet gehoord. "We leven in een dictatoriale samenleving. Er wordt niet naar ons geluisterd." De omwonenden hebben het idee dat de wijk het probleem moet oplossen. 
De omwonenden vermoeden dat er andere belangen meespelen. "Ik heb sterk het idee dat er al handtekeningen zijn gezet. Onderzoekers geven aan dat grootschalige asielzoekerscentra niet goed zijn, maar dat wordt hier nu wel gerealiseerd. Er moeten andere belangen meespelen."
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.