nieuws

GeenPeil eindigt campagne voor Oekraïne referendum in Oldenzaal

Het comité GeenPeil biedt in een poging om vandaag een zo'n hoog mogelijke opkomst te krijgen bij het raadgevend referendum over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie kiezers in Oldenzaal gratis vervoer naar het stembureau aan.
Vanaf de Groote Markt worden Oldenzalers die willen stemmen in een luxe sportieve auto, of desnoods met de campagnebus van GeenPeil,  hoogstpersoonlijk naar een stembureau vervoerd.

Zoveel mogelijk mensen naar de stembus

GeenPeil, dat het initiatief nam voor het referendum, voerde de afgelopen periode een intensieve campagne om mensen naar de stembus te krijgen. Volgens het comité is het belangrijk dat mensen vandaag in heel Nederland de gang naar het stembureau maken omdat het een signaal is dat kiezers inspraak willen in de democratie en dat Nederlanders zich niet de wet laten voorschrijven door de Europese Unie.
Voor of tegen stemmen tegen het associatieverdrag met Oekraïne is volgens GeenPeil van secundair belang.

Beperkt aantal stembureau's in Oldenzaal

Dat de campagne van GeenPeil vandaag in Oldenzaal eindigt is geen toeval. Het stak het comité dat de gemeente slechts een beperkt aantal stembureaus openstelde voor het referendum. Volgens GeenPeil moet iedereen zo veel mogelijk in de gelegenheid worden gesteld om een stem uit te brengen en het ontbreken van voldoende stembureaus in de omgeving mag daarbij geen beletsel zijn. Vandaar het aangeboden gratis vervoer vanaf de Grote Markt.
Het referendum is geldig als minimaal dertig procent van de kiezers een stem hebben uitgebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.