Weah

Nabestaanden van Elita Weah uit Deventer klagen Zaventem aan

Elita Weah uit Deventer omgekomen bij aanslag op vliegveld in Brussel
Elita Weah uit Deventer omgekomen bij aanslag op vliegveld in Brussel © Facebook / Monica Ambrose
De nabestaanden van Elita Weah, de 41-jarige vrouw uit Deventer die vorige maand omkwam bij de aanslag op de luchthaven in Brussel, gaan Brussels Airport aanklagen wegens grove nalatigheid.
Ook de ouders van de omgekomen broer en zus Pinczowski uit Maastricht overwegen juridische stappen tegen vliegveld Zaventem. Tussen de families is daarover deze week contact geweest.
Onvoldoende bescherming tegen terroristen 
Beide families vinden dat het vliegveld passagiers onvoldoende heeft beschermd. Ze verwijzen daarbij naar het vernietigende oordeel dat de Belgische luchthavenpolitie vorige week velde over de beveiliging van Brussels Airport.
Ook begrijpen ze niet hoe drie terroristen met opvallende zwarte handschoenen en een bagagetrolley vol explosieven vrij over het vliegveld konden lopen.

Begrafenis in Liberia

In een open brief schreef de Belgische luchthavenpolitie dat de terroristen makkelijk polshoogte konden nemen op het vliegveld. Een groot deel van het personeel zou een strafblad hebben. Te weinig mensen werken lang genoeg om een goede 24-uurscontrole mogelijk te maken.
Als Elita Weah in haar geboorteland is begraven, overwegen de families Weah en Pinczowski samen op te trekken. Weah wordt in Liberia begraven. Vandaag wordt in Deventer voor haar een afscheidsdienst gehouden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.