nieuws

Buurt in opstand tegen komst jonge vluchtelingen naar Goor

Omwonenden van de voormalige peuterspeelzaal in Goor, waar vanaf begin juni 12 jonge vluchtelingen worden gehuisvest, komen in opstand.
De buurt verzet zich fel tegen de komst van de asielzoekers, die worden ondergebracht in het voormalige schoolgebouw aan de Jurriën Sprakelstraat. De omwonenden hebben gisteravond al handtekeningen verzameld tegen de opvang. "Opvang van een dergelijke groep gaat hier niet werken. Deze buurt kent al heel veel probleemgevallen." aldus initiatiefneemster Marion Pluim. Het gebouw staat in de Goorse volkswijk 't Tuindorp.

Tegenstanders 'overvallen door besluit gemeente'

De groep tegenstanders voelt zich overvallen door het besluit van de gemeente. De bewoners gaan massaal bezwaar aantekenen tegen de benodigde bestemmingswijziging. Ook zijn zij van plan om hun protest kracht bij te zetten met spandoeken. Maandagavond is er een informatiebijeenkomst voor de bewoners die ook daar hun protest zullen laten horen.
"Het gaat ons niet om het feit dat het mensen van buitenlandse komaf zijn want 60% is hier allochtoon. We zijn heel tolerant. Alleen vrezen we wel dat deze groep jongeren voor overlast gaat zorgen. Dat hebben we hier al genoeg." 

Wethouder: buurt vooraf niet ingelicht uit vrees voor tegenstand

Ondertussen heeft verantwoordelijk wethouder Van Zwanenburg al contact gehad met één van de buurtbewoners. Hij heeft gezegd de bewoners niet vooraf te hebben ingelicht omdat zij dan toch tegen zouden zijn, aldus Marion Pluim. Zij woont vlak naast het schoolgebouw waar straks de jongeren worden opgevangen.
Gisteren maakte de gemeente bekend dat in de voormalige peuterspeelzaal zeker 12 jonge asielzoekers 'met een rugzakje' worden ondergebracht. Deze jongeren staan volgens de gemeente 24 uur onder toezicht. De buurt gelooft dat niet.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.