Oldenzaal

Oldenzaal moet van Raad van State gebreken in bestemmingsplan Terrein Hogt herstellen

Raad van State
Raad van State
De Raad van State doet nog geen uitspraak in de zaak rond het bestemmingsplan Terrein Hogt in Oldenzaal. De gemeente Oldenzaal krijgt de kans om een aantal gebreken in het bestemmingsplan beter te motiveren of het bestemmingsplan aan te passen voordat de Raad van State definitief uitspraak doet. Het gaat om een plan voor de bouw van onder meer vijf woningen, een restaurant en een dierenweide.
Een bewoner van de Oude Almeloseweg stapte met een flinke hoeveelheid bezwaren tegen de plannen naar de Raad van State. Begin december was de zitting en de Raad van State heeft zich de afgelopen maanden over die bezwaren gebogen. Een aantal bezwaren zal in de definitieve uitspraak zo goed als zeker van tafel worden geveegd door de Raad van State. Voor wat betreft een aantal andere punten moet Oldenzaal dus opnieuw aan de slag.

Parkeerplaatsen en perceelgrenzen

De gemeente moet onder meer beter motiveren dat het plan in overeenstemming met de Omgevingsverordening Overijssel is opgesteld, of het plan op dit punt aan te passen. Ook moet er naar het aantal parkeerplaatsen bij het restaurant worden gekeken en naar de perceelgrenzen die in het plan zijn opgenomen.
De gemeente heeft 26 weken de tijd om de gebreken aan te pakken. Daarna gaat de Raad van State opnieuw naar het plan kijken om een definitieve uitspraak te doen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.