Usseler Es

Zonnepark op Usseler Es? Enschedese politiek tegen, D66 wil referendum

De Usseler Es in Enschede
De Usseler Es in Enschede
Enschede wil een zonnepark op de Usseler Es. De politiek wijst dat in meerderheid af. Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering. Â
Enschede heeft gezocht naar een plek voor een zonnepark op eigen grond. De Usseler Es blijkt het meest geschikt en biedt op de bolling ruimte aan 21 hectare aan zonnepanelen. Het heeft de bestemming bedrijventerrein maar de politiek heeft ook afgesproken dat er de komende twee jaar geen bedrijven komen. Een zonnepark is binnen die bestemming wel mogelijk.

Financieel gunstig

De gemeente lijdt nu een verlies van 16,6 miljoen euro op de grond van de Usseler Es en ziet mogelijkheden om dat verlies niet verder te laten oplopen.
Daarnaast kan de gemeente een flinke subsidie krijgen voor een zonnepark en maakt het een stap in de richting van een klimaatneutrale stad.

Weinig draagkracht

De Vereniging Behoud Usselo en de Usseler Es heeft zich al uitgesproken tegen een park op de bolling.
Voor de politiek is het gebrek aan draagvlak treden om er van af te zien. Alleen GroenLinks en D66 willen het doorzetten.

Tweede referendum Usseler Es?

Voor D66 is het aanleiding om te vragen om een referendum. "Laten we stoppen met voor anderen te denken, laten we het de inwoners gewoon vragen", aldus raadslid Haveman.
Dat zou het tweede referendum zijn in de stad. Ook het eerste in 2001, ging over de Usseler Es en de bebouwing daarvan. De opkomst was toen 25% en daarmee niet geldig.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.