Gramsbergen

250-jaar oude wilgenboom belemmert werkzaamheden botenhuis in Gramsbergen

Deze week is begonnen met de werkzaamheden aan het botenhuis en aanleghaven op het terrein van Bierbrouwerij en schipperscafé Mommeriete in Gramsbergen. Maar een 250-jaar oude wilgenboom veroorzaakt onrust.
"Hij staat net op het randje van de bouwput en lijkt elk moment te zakken", aldus Gert Kelder, eigenaar van de Mommeriete. "Vanavond gaan we met een grote hijskraan de boom van de plek halen en zetten de wilgenboom een anderhalve meter opzij".

Vechtzompen

Het botenhuis en de aanleghaven komt tussen kanaal Almelo-De Haandrik en het spoor en geeft ruimte voor de nieuwe vechtzompen. De Stichting Historische Culturele Kring De Krim & Gramsbergen en de Mühlenverein Laar hebben het initiatief genomen om weer met deze vaartuigen te gaan varen tussen Gramsbergen en het Duitse Laar en tussen Gramsbergen en Hardenberg.
De Duitse zomp is in april 2015 in de vaart genomen. De bouw van de Gramsberger zomp is in oktober van start gegaan en vordert gestaag.
Het botenhuis, dat een oppervlakte krijgt van 256 m², is eind van dit jaar klaar voor gebruik en heeft dan ruimte voor voor beide vechtzompen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.