FC Twente

FC Juig'n wint Sander Boschkertoernooi bij FC Twente

Het jaarlijkse Sander Boschker-toernooi voor verstandelijk gehandicapten in Hengelo is woensdagmiddag gewonnen door het team met de naam FC Juig'n.
Cliënten van de Twentse Zorgcentra voetballen jaarlijks op het trainingscomplex van FC Twente met de spelers van de Enschedese eredivisionist.
Drie jaar geleden kreeg het toernooi in oud-doelman Sander Boschker een nieuwe naamgever. Boschker, die zelf een zus heeft met het down-syndroom, is er jaarlijks bij om de prijzen uit te reiken.

Stichting Goal

Het initiatief tot dit toernooi werd 12 jaar geleden genomen door De Twentse Zorgcentra samen met FC Twente. Inmiddels is de stichting Goal ook betrokken bij de organisatie. Deze stichting organiseert evenementen voor verstandelijk gehandicapten in de regio. De cliënten worden jaarlijks vanuit de instellingen naar het trainingscomplex in Hengelo gebracht waar ze worden onderverdeeld in teams.

Selectiespelers voetballen mee

Daar komen ze onder begeleiding van de spelers uit de eerste selectie van FC Twente die zelf ook meevoetballen. De deelnemers krijgen jaarlijks shirts met aparte voetbalnamen die gerelateerd zijn aan FC Twente. Dit keer werden supporterstermen verbasterd op de tricots.

FC Juig'n

Zo kregen de ploegen namen als FC Goa, FC Stoan, FC A'j, FC Veur, FC Twentuh, FC Bint en FC Suppotuh mee. FC Juig'n won uiteindelijk het toernooi. De winnaars kregen uit handen van Sander Boschker allemaal een trofee. Voor de overige deelnemers waren er medailles. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.