Goor

MainStreetzanger Daan uit Goor: "Dit doet wel iets met je"

Daan Zwierink (rechts) uit Goor met de band MainStreet als ambassadeur van de vrede op 5 mei
Daan Zwierink (rechts) uit Goor met de band MainStreet als ambassadeur van de vrede op 5 mei
"We hebben vijf prachtige jaren beleefd, maar nu is het tijd dat we onze eigen dingen gaan doen." Daan Zwierink (18) uit Goor was vijf jaar langer zanger van de populaire boyband MainStreet, maar vanavond maakte de band bekend er mee te stoppen.
Het afscheid van MainStreet, betekent voorlopig het einde van de muziekcarrière van Daan. "Ik doe de opleiding Sport & Bewegen op ROC Twente en daar ga ik mij de komende tijd op focussen.
'Opluchting, maar komt wel binnen'
De bandleden van MainStreet gingen begin februari met elkaar in gesprek over hun toekomst. "Iedereen gaf aan meer aandacht te willen besteden aan zijn eigen dingen. We zitten allemaal nog op school en doen er ook nog andere dingen naast. Dus hebben we met elkaar en met het management besloten om er mee te stoppen." 

Daan vervolgt: "We weten al een aantal weken dat we er mee stoppen. Aan de ene kant is het een opluchting dat we dat nu naar buiten hebben gebracht in RTL Boulevard, maar aan de andere kant doet het ook wel iets met je. Het komt wel binnen."

'Trots op wat we hebben bereikt'


Bij Daan overheerst vooral de trots op alles wat de band heeft bereikt. "Het begon allemaal voor de lol. We hadden vooraf echt niet verwacht dat het zo'n succes zou worden. We hebben zelfs in het voorprogramma van Justin Bieber gestaan in een uitverkocht Gelredome in Arnhem."
Daan: "Ik wil ook onze fans uit Overijssel bedanken. Ze hebben ons altijd gesteund. Dankzij onze fans zijn wij zover gekomen. Ik hoop op begrip en steun."

Reactie fans

Direct nadat de bandleden het nieuws wereldkundig maakten, bekeken ze met elkaar de reacties van fans. "Dat doet wel iets met je", zegt Daan.

"Onze fans zijn met ons opgegroeid. Voor sommige meiden was MainStreet bijvoorbeeld ook hun troost. Voor hen stort er wel een wereld in."

Afscheidsconcert

Mainstreet houdt nog één laatste concert om alle fans te bedanken. "Dat is op 19 juni in Utrecht. De kaartverkoop gaat zaterdag om 10.00 uur van start. En morgen komt ook nog onze laatste single online."

School en acteren

"MainStreet stopt, maar er komt nog wel iets anders leuks aan. Ik speel binnenkort namelijk een gastrolletje in een nieuwe serie op NPO3. Maar ik weet eigenlijk niet of ik daar wel iets meer over mag zeggen."
Wie weet zien we Daan binnenkort dus wel meer op televisie. "Je weet het maar nooit. Ik werd voor deze serie gevraagd en ik heb totaal geen moeite met camera's. Maar ik focus mij eerst op mijn school en sport. Ik kijk wel wat er op mijn pad komt."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.