bakker

Banketbakkerij Oonk uit Enschede opnieuw verkozen tot Leerbedrijf van het Jaar

Banketbakkerij Oonk is opnieuw Leerbedrijf van het Jaar
Banketbakkerij Oonk is opnieuw Leerbedrijf van het Jaar
Banketbakkerij Oonk uit Enschede is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar in de bakkerijsector. De bakkerij bleef daarmee de Twente collega in Tubbergen voor. Het is voor de tweede keer dat Oonk Leerbedrijf van het Jaar is; dat was in 2008 ook zo.
De banketbakkerij is daarmee de enige bakkerij die tweemaal de prijs won. De prijs is uitgereikt tijdens de MBO Kampioenendag op de Vakschool Wageningen. Bakkerij Oonk kreeg de prijs uit handen van de vorige winnaar van de prijs, Patrick Pijpers van een bakkerij in Venlo.
"Een bekroning voor het harde werk en de tijd die we erin hebben gestoken", is de reactie van eigenaar Marc Oonk. "We zijn altijd bezig om nog beter te worden. Laatst hebben wij weer een cursus in België gehad. Daar hebben we ook veel geleerd."

Duidelijkheid en rust

De jury was lovend in haar rapport over de wijze waarop Oonk gericht is op het leren. "Alles in het bedrijf gebeurt vanuit de visie die is vastgelegd. Leerlingen weten hierdoor waar ze aan toe zijn. Dit geeft duidelijkheid, handvatten en rust", luidt het rapport. Daarnaast wordt de bakker in Enschede geroemd voor de vele workshops en de gegeven coaching voor leerlingen.
Bezoekers van de bakkerij kunnen morgen een gebakje verwachten bij de bakkerij. Oonk: "We hebben nu ook champagne staan en vanmiddag worden de ballonnen bezorgd. Het wordt een groot feest."

Bakkerijsector

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.