vissen

Een hengeltje uitgooien in de Vecht

Rondom Dalfsen kun je niet alleen prachtig fietsen, vissers gaan er ook graag naar toe. De Kastelenroute loopt langs de oevers van de Vecht, waar vissers graag een plekje zoeken om hun hengel uit te gooien.
De rivier kent een gevarieerd visbestand. Alle Nederlandse zoetwater vissoorten worden er gevangen. Veel voorkomende soorten vissen op de Vecht zijn: Brasem, Winde, Voorn, Baars en Karper. Ook is de rivier geliefd bij witvissers en vliegvissers, vanwege de soms extreem goede vangsten. Langs de oevers van de Vecht ter hoogte van Resort de Arendshorst treffen we twee hengelsporters.

Resort Arendshorst

Brabander Theo en Engelsman John vissen beiden graag op deze plek. Ze reizen er speciaal voor naar onze provincie. Theo komt uit Brabant, maar in de Maas kan hij lang niet zoveel vis vangen als hier. Hij is daarom ook lid van een Hengelsportvereniging in Zwolle. Engelsman John uit Lincoln vindt Resort de Arendshorst een ideale plek om te vissen, zijn huisje staat dichtbij en hij kan vanuit daar zo naar de waterkant lopen. 

Niet van suiker
Het is een regenachtige dag, maar daardoor laten de mannen zich niet uit het veld slaan. Theo zit onder een grote paraplu en John heeft warme kleding aan getrokken. En dan kun je vervolgens maar één ding doen: wachten, wachten en nog eens wachten. Toch verveelt Theo zich geen moment, hij vindt het wachten juist spannend!
Bekijk onze website voor nieuwe en historische video's van Overijssel! Wil je zelf ook een mooie video uploaden op onze website? Klik dan hier!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.