Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles wil vijfde plek verstevigen

Go Ahead Eagles hoopt dit weekend - met wedstrijden tegen FC Eindhoven en FC Volendam - een flinke stap te zetten richting de tweede ronde van de play-offs.
"Het is best een belangrijk weekend", beseft trainer Hans de Koning. "We kunnen bewerkstelligen dat we zeker zijn van de play-offs, want dat zijn we op dit moment nog niet. En dan moeten we kijken of we op die vijfde plek kunnen blijven, want dat is wat we graag willen."

Ronde overslaan

De nummers twee tot en met vijf van de eindstand mogen de eerste ronde van de play-offs overslaan en zijn dan dus nog maar vier duels verwijderd van de eredivisie.

Lastige horde

De eerste horde van dit weekend (FC Eindhoven uit) is meteen een lastige; de tegenstander is de nummer drie van de Jupiler League en won vijf van de laatste zes wedstrijden. "Een mooie pot om te kijken hoe we ervoor staan", vindt De Koning.
"FC Eindhoven is een zeer geduldige ploeg, die probeert om het positiespel tot in de eeuwigheid te blijven spelen en dan toe te slaan. We hebben wel geleerd dat we ze niet moeten laten voetballen. Die speelwijze kost veel kracht, maar je krijgt er ook veel voor terug."

Maatsen geschorst

Go Ahead Eagles kan in de Lichtstad niet beschikken over Darren Maatsen, die voor één duel is geschorst. Elvio van Overbeek lijkt hem te vervangen, al zegt De Koning ook te overwegen om met Jerry van Ewijk als rechteraanvaller te starten. Verder verandert de coach niets aan de basisformatie, die vorige week met 4-3 te sterk was voor Almere City FC.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.