PEC Zwolle

Cruciaal duel voor PEC Zwolle

De thuiswedstrijd van morgenavond tegen Roda JC is van cruciaal belang voor PEC Zwolle, stelt trainer Ron Jans.
"Als je deze niet wint, wordt het heel moeilijk om nog bij de eerste acht te eindigen", aldus de coach. PEC Zwolle staat momenteel op de negende plaats met twee punten achterstand op NEC.

Negen punten nodig
Jans berekende eerder al dat zijn ploeg nog negen punten nodig heeft om de play-offs te bereiken. Tot de resterende vijf duels van PEC Zwolle behoren onder meer nog AZ uit en PSV thuis, dus daarmee staat er enige druk op de drie andere wedstrijden. "De opdracht is heel duidelijk: winnen. Daar móét je aan voldoen."

Uit 5-0 gewonnen

De uitwedstrijd tegen Roda eindigde eerder dit seizoen nog in een 5-0 zege voor de Zwollenaren, maar dat was voordat de club uit Kerkrade in de winterstop een leger nieuwe spelers aantrok en er meer accenten op de defensie werden gelegd. Roda JC doet het sindsdien beduidend beter en met name buiten Kerkrade. "Ze hebben in 2016 uit al drie keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld", lepelt Jans moeiteloos op.

Kleine klachten Veldwijk
Bij PEC Zwolle kampte topscorer Lars Veldwijk donderdag met wat kleine klachten en hij verliet uit voorzorg eerder de training, maar de spits kan naar verwachting gewoon spelen tegen Roda JC. Jans kiest in dat geval voor hetzelfde elftal dat zondag kansloos onderuit ging in de uitwedstrijd tegen Ajax (3-0) en een duel eerder overtuigend won van Willem II (4-1).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.