Strong Sister Run

Blog Esther Rikken: HELP! We moeten alweer ...

Tot mijn schrik zie ik op facebook de uitnodiging van Marian Freriks voorbijkomen van de volgende Booty Challenge. HELP! Nu alweer? Ben nog niet eens bijgekomen van de vorige.
Hardlopen kan ik, sterker nog … daaraan ben ik verslaafd! Maar, de Booty Challenges van Marian en ik hebben nog geen klik. Sterker nog, op het moment dat ik middenin zo’n Challenge zit, snap ik niet waarom ik als een aap aan ‘The Monkey Bar’ hang. Als een angstig kind over ‘The Wall’ klim of als een soort van Jane in een slechte B-film in touwen probeer te klimmen. Weet je vast nog wel van de lagere school: dat je het touw op een bepaalde manier tussen je voeten doet en ondertussen ook nog probeert om naar boven te klimmen, wederom met je armen. Iets wat ik absoluut niet kan en met armen die het bij mij op dat soort momenten nooit doen.

21 Obstakels

Maar … het is voor een goed doel want de Strong Sisters van RTV Oost bereiden zich voor op de Strong Sister Run, d.d. 3 september 2016. Acht kilometer hardlopen en 21 obstakels. Tja, en die obstakels daar moeten we dus nog even een plan voor gaan bedenken hoe we die gaan nemen.
Dus vol spanning ga ik komende zondag weer richting De Wilgenweard in Nijverdal voor de derde Booty Challenge.

Strong Sisters

Gelukkig lees ik in de uitnodiging dat het accent ligt op hardlopen. Mooi! Tja, en die paar hindernissen? Ik vraag gewoon weer of ik bij Iris op de knieën mag staan wanneer ik een muur over moet. En aan Mirjam of ze me vervolgens aan de andere kant van de muur weer naar beneden wil takelen. Wanneer Karen me dan effe aan de Monkey Bar hangt, kan ik Floor vragen of ze krom wil gaan staan zodat ik haar rug als een soort van krukje kan gebruiken om de volgende stang van de Monkey Bar te grijpen. En wanneer het niet lukt om me 15 keer aan een rekstok op te trekken kan ik altijd Hilda nog vragen of ik mijn voet in haar handen mag zetten, waar zij een kommetje van heeft gemaakt, om me omhoog te duwen. En wanneer we door het zand moeten tijgeren en onder een net door moeten, kan Yvon toch gewoon het net heel hoog houden?

Haantjes

Klinkt eigenlijk best logisch en makkelijk allemaal. De Strong Sisters van RTV Oost hebben namelijk één gezamenlijke kwaliteit en dat is elkaar helpen. Het voordeel van Sisters is dat ze geen haantjesgedrag vertonen en niet persé als eerste over de finish willen. Nee, wij gaan voor de prestatie van het team, gecombineerd met een bult gezelligheid. Yeah, nu al zin in de Booty Challenge van aanstaande zondag!
Marian, HERE WE COME! Groet, Esther.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.