Winkels in Holten blijven op zondag dicht: "Het gevolg van de fusie met Rijssen"

In Holten wordt teleurgesteld gereageerd nu de christelijke meerderheid van de gemeenteraad van Rijssen-Holten de winkels op zondag dicht wil laten.

Een grote supermarkt in het centrum van het Holten had om openstelling op zondag gevraagd, maar de coalitiepartijen onder aanvoering van de SGP zien daar niets in. De oppositie is teleurgesteld. VVD-er Frans Noordam: "Er is afgesproken dat we het verschillende karakter van de kernen in de gemeente respecteren. Dat gebeurt nu niet met Holten, dat veel minder christelijk is dan Rijssen."

Toerisme speerpunt

Noordam beseft dat er weinig kans is op openstelling zolang de huidige christelijke meerderheid het voor het zeggen heeft in Rijssen-Holten. "Maar een meerderheid van de ondernemers in Holten is voor zondagopenstelling. Veel toeristen willen op zondag nog een boodschap doen. En toerisme is een speerpunt van de gemeente."

Maar de christelijke meerderheid in Rijssen-Holten houdt vast aan de zondagsrust en winkelsluiting op die dag. De christelijke Holtense ondernemer Joop Heusinkveld, eigenaar van een boekhandel in het centrum, kijkt daar net iets anders naar. "Ik vind het geen probleem als winkeliers op zondag open willen. Het mooiste zou zijn als iedereen zijn gang kan gaan. Als iedereen elkaar respecteert is er niks aan de hand. Maar ik blijf op zondag dicht."

Deel dit artikel:

Reageren