Enschede

Familie doodgereden Marianne Koiter uit Enschede vecht nog steeds voor gerechtigheid

Bijna twee jaar nadat Marianne Koiter uit Enschede samen met haar hond werd doodgereden op de Zuid Esmarkerrondweg vlakbij haar woning, dient vrijdag het hoger beroep in de rechtszaak tegen de 24-jarige automobilist die haar aanreed.
En bijna twee jaar na dat dodelijke ongeval gaat het nog steeds heel slecht met de nabestaanden van Marianne. Vertelt zus Willeke Koiter: "Wij krijgen geen rust. Er is geen moment om met haar bezig te zijn. Na twee jaar zijn we nog steeds bezig om voor haar te vechten. Om er voor te zorgen dat er iemand gestraft wordt voor haar dood."

Nachtelijke klap

Op 13 april 2014 werd Marianne Koiter rond half twee 's nachts aangereden op een oversteekplaats terwijl ze met haar vriend hun hond uitliet. Door de klap werd de vrouw tientallen meters de lucht in geslingerd.

De bestuurder verklaarde eerder voor de rechtbank dat hij het slachtoffer en haar vriend niet had gezien. Hij merkte pas iets toen hij dertig meter verderop via een boom tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Het 25-jarige slachtoffer overleed ter plaatse.

Onherstelbaar pijn en gemis
De rechtbank in Almelo veroordeelde de man tot 2,5 jaar celstraf, het betalen van 35.000 euro schadevergoeding en een rijverbod van 4 jaar.
Volgens de rechtbank heeft de man de dood van de vrouw veroorzaakt door onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag. "Daarmee heeft hij groot leed toegebracht aan de vriend, de familie en naaste omgeving van het slachtoffer. Hun pijn en gemis is onherstelbaar."
Maar de man die Marianne doodreed ging in hoger beroep tegen die straf. Dat dient vrijdag om 10.00 uur bij het Gerechtshof in Arnhem. Zus Willeke Koiter ziet er tegenop, maar is nu beter voorbereid op dat wat de verdediging van de automobilist naar voren zal brengen.
"Eerder tijdens de rechtszaak werd de schuld bij mijn zusje gelegd", zegt ze. "En werd verklaard dat de bestuurder onschuldig is. Dat snap ik niet en dat kwam hard aan. We hopen nu dat er iemand gestraft wordt en dat er een einde komt aan het proces. Want dit vraagt heel veel energie van ons."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.