cultuur

Uit-tips van OverUIT voor weekeinde 9 en 10 april

De Kalkovens in Dedemsvaart
De Kalkovens in Dedemsvaart
Het stormt in Dedemsvaart, zaterdag maken 130 acteurs zich op voor het Historisch Spektakel over de barre winter van 1888. En duizenden wandelaars doen zondag mee aan de Tukkerstocht in Albergen. De uit-tips van OverUIT voor het komende weekeinde.
Schouwspel: Stormachtig Avereest
Meer dan honderd acteurs spelen zaterdag 9 april in Dedemsvaart het stormachtige jaar 1888 na. Het Historisch Spektakel Avereest is een 4 uur durend schouwspel over de koude, barre en vooral lange winter van 1888. Het begint om 14.00 uur bij De Kalkovens.
Wandeling: Tukkerstocht Albergen
Voor de 53ste keer start zondag 10 april de Tukkerstocht Albergen. Duizenden wandelaars lopen routes van 12, 18, 25 of 40 kilometer. De tocht van 6 kilometer – speciaal voor de jeugd – staat in het teken van techniek.

Bali in Zwolle: Pasar Malam
Bali is dichterbij dan je denkt. Tot en met 10 april staat IJsselhallen Zwolle namelijk in het teken van Pasar Malam Bali. De markt zet Indonesië in het zonnetje. Met Indisch eten, een oosterse beurs en optredens van onder meer de Molukse band Bersama.

Recreatie: Hulsbeekdag
Waag een poging op de WipeOut-baan of rij een rondje in een van de 4x4 terreinwagens. Zondag 10 april is er van alles te doen bij Het Hulsbeek in Oldenzaal. Er is een programma voor jong en oud. Met diverse shows, een kunstmarkt en een weddingfair bij Erve Hulsbeek. Aanvang 12.00 uur.

Theater: Krystl in het klein
Krystl studeerde aan de Popacademie in Enschede. Met haar liedjes 'Golden Days' en 'Bottles' bestormde de zangeres de afgelopen jaren de hitlijsten. Hoogste tijd voor een theatertour. Zaterdagavond 9 april is de voorstelling 'In het klein' te zien in Hof 88, Almelo.

Muziek: Feest in Dieka
FeestDJRuud is een onmisbare factor als er écht gefeest moet worden. Met een arsenaal aan feestmuziek, een opblaasbare dierentuin en andere goocheltrucks stond hij al op Defqon en Zwarte Cross. Zaterdagavond is Dieka in Markelo aan de beurt. Aanvang 22.00 uur.

Kijk voor meer tips op OverUIT.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.