Huntington

Saamhorigheid bij benefietmiddag in Overdinkel; geld inzamelen voor onderzoek naar Huntington

De benefietmiddag in Overdinkel is druk bezocht. Kinderen, ouders en opa's en oma's van de basisschool Het Kompas kwamen massaal hun steun betuigen aan de familie Desmet. "Dit steunt ons in de moeilijke tijd waar wij nu doorheen gaan", aldus de stiefvader van familie Desmet.
Familie Desmet heeft drie kinderen die de ziekte van Huntington hebben. Serena zit als enige nog op deze school en kreeg anderhalve maand geleden te horen dat ze ook aan deze ziekte lijdt. Alle reden voor de school om deze middag te organiseren. 

Rennen voor het goede doel

De basisschool wil geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte Huntington. Alle kinderen van basisschool Het Kompas in Overdinkel begonnen vanmiddag enthousiast met de warming-up om daarna een kwartier lang te rennen voor het goede doel. Hoe meer rondjes ze liepen, hoe meer geld ze binnenhaalden. 
Na de sponsorloop was er tijd voor andere activiteiten. Leerlingen konden voor een klein beetje geld pony rijden, springen op een springkussen, tatoeages zetten of de nagels lakken.  

Iedereen hielp mee

Meesters moedigden de kinderen aan en de juffen namen de kinderen aan de hand wanneer ze niet meer konden. Burgemeester van Losser Sijbom was na de sponsorloop ranja aan het uitdelen aan de leerlingen. "Ik ben trots op de leerlingen dat ze rennen voor dit mooie initiatief. Ze hebben het goed gedaan."

Steun vanuit de gemeenschap

De stiefvader van familie Desmet vond het geweldig dat deze middag georganiseerd werd. "De saamhorigheid in Overdinkel en Losser is prachtig. Ze noemen dat hier 'noaberschap', dit steunt ons in de moeilijke tijd waar we nu door heen gaan."
Over ongeveer ander halve week wordt bekend hoeveel geld is opgehaald voor het onderzoek naar de ziekte Huntington.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.