IJsseldelta

Zwolle maakt ruimte voor bos met herinneringsbomen

Zwolle maakt ruimte voor herinneringsbos
Zwolle maakt ruimte voor herinneringsbos © RTV Oost / Mark Bakker
Zwolle krijgt een nieuw herinneringsbos aan het Vegtlusterpad in Berkum. Daar wordt ruimte gemaakt voor het planten van 42 herinneringsbomen.
Inwoners van Zwolle kunnen een boom planten om een bijzondere gebeurtenis te herdenken, bijvoorbeeld bij een 25-jarig huwelijksjubileum, bij de geboorte van een kind of ter nagedachtenis van een overleden familielid. Het is ook voor het stadsbeeld aantrekkelijk, want het planten van herinneringsbomen zorgt er voor dat Zwolle steeds groener wordt. Er zijn inmiddels al 248 herinneringsbomen her en der in de stad geplant.
Zwolle wil nu echter een vaste plek voor het planten van herinneringsbomen realiseren. Dat wordt het Vegtlusterbos in Berkum. Vandaag worden daar de eerste zes herinneringsbomen geplant. 
Stichting Zwolle Groenstad behandelt de aanvragen van inwoners voor het mogen planten van een herinneringsboom. Twee keer per jaar, in maart en november, worden de aangevraagde herinneringsbomen in Zwolle geplant. Aanvragers zijn vrij in de keuze van hun boom.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.