Yme Drost

Drost over aanpakken zwijgcontracten: 'Goed dat Schippers voortouw neemt'

Yme Drost (letselschade-expert)
Yme Drost (letselschade-expert)
Letselschadespecialist Yme Drost uit Hengelo geeft een compliment aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Die wil zwijgcontracten met gedupeerden in de zorg aanpakken. "Het is goed dat de minister het voortouw neemt. Het is namelijk absoluut verwerpelijk", aldus Drost.
"Je schept een mogelijkheid dat je een arts laat aanklooien. Daar wordt een grens overschreden. Een instelling stelt zijn goede naam voorop en niet de kwaliteit van de zorg", aldus Drost.

'Niet naar tuchtrechter'

Schippers komt met de maatregel naar aanleiding van de dood van een 21-jarige tophockeyer in het Tergooiziekenhuis in Hilversum. Het ziekenhuis schikte met zijn moeder. Daarbij werd afgesproken dat ze niet naar de tuchtrechter zou stappen en dat ze haar aangifte bij de politie moest intrekken.
Drost zegt dat hij maar één keer eerder zoiets heeft gezien: jaren geleden, bij een slachtoffer van neuroloog Ernst Jansen Steur. Die vrouw kreeg een schadevergoeding, op voorwaarde dat ze niet naar de tuchtrechter zou stappen. Later bleek dat Jansen Steur nog veel meer slachtoffers had gemaakt.

'Niet met modder gooien'

Het Tergooi zou ook hebben afgesproken dat de moeder niet met de pers mocht praten. Dat komt vaker voor en is minder erg, zegt Drost. "Als je samen een oplossing hebt gevonden, ga je niet met modder naar elkaar gooien, daar kan ik me iets bij voorstellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.