Volkspark

Twaalf jaar cel geëist voor moord op Ismail Kalaitzi in Volkspark Enschede

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 12 jaar gevangenisstraf tegen een 76-jarige Enschedese man van Turkse komaf. Volgens het OM heeft de verdachte de 41-jarige Ismail Kalaitzi uit Enschede op donderdagmorgen 23 juli vermoord in het Volkspark.
Hij zou het slachtoffer met vijf schoten om het leven hebben gebracht. Justitie stelt dat de verdachte met de laatste twee schoten het slachtoffer heeft geëxecuteerd.

Belastende verklaringen tegen verdachte en pistool is van verdachte

De verdachte heeft altijd ontkend, maar Justitie heeft belastende verklaringen tegen de verdachte, het pistool van de verdachte is gebruikt en de bejaarde verdachte heeft de moord opgebiecht tegenover bekenden. 
Het OM ziet wraak als motief omdat de verdachte twee keer is beroofd van geld: zo'n 5700 euro. De verdachte stond bekend als 'Opa Turk' en hing vaak rond bij het Volkspark en gedroeg zich vaak agressief. Het OM denkt dat hij zich ophield in de drugs-en homoscene in het Volkspark.

Woedeaanval

Het proces kent een moeizaam verloop. De man spreekt geen woord Nederlands en onderbreekt bij regelmaat de rechters en de officier van justitie. De verdachte kreeg een woedeaanval toen de rechters hem bevroegen over een oude celstraf in Turkije. Die straf zou te maken hebben gehad met eerwraak.
Er is geen advies gekomen van het Pieter Baancentrum, omdat de verdachte niet meewerkte in een onderzoek van z'n psyche. De nabestaanden van het slachtoffer willen 10.000 euro schadevergoeding.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.