Lonneker

Feestelijke overdracht van Lonneker Molen naar nieuwe stichting

De Lonneker Molen is officieel overgedragen aan de nieuwe Stichting Lonneker Erfgoed. Daarmee sluiten de partijen een roerige geschiedenis af.
De molen is al honderden jaren het gezicht van het dorp. De laatste eigenaar, de gemeente Enschede, wilde de molen wel overdragen, maar dan moest er wel een goed plan liggen voor het beheer en onderhoud van de molen. 

Nieuwe stichting opgericht

Het doel was om de Lonneker Molen in te zetten voor cultuur, historie en educatieve doeleinden. Om te laten zien hoe je van Akker naar Bakker komt in de voedselketen met als belangrijk element de molen. Het geruzie heeft lang geduurd, uiteindelijk is er gekozen om een nieuwe stichting boven de bestaande verschillende besturen te zetten die alles in goede banen moest leiden.

Brandstichting

Dat is gelukt, want de vlag ging vandaag uit en met het zetten van de handtekeningen zetten de partijen een streep onder het verleden. Bijna was er geen molen meer om over te dragen, want in februari stichtten vandalen brand. Juist in de nacht van de eerst geplande overdracht van de Lonneker Molen. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels zo goed als afgerond.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.