verkrachting

Man uit Lemelerveld veroordeeld voor verkrachting van twee stiefdochters

Rechtbank veroordeelt man tot twee jaar cel
Rechtbank veroordeelt man tot twee jaar cel © iStock
Een 44-jarige man uit Lemelerveld is door de rechtbank veroordeeld voor verkrachting van twee stiefdochters. Hij moet twee jaar de cel in, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.
De man heeft beide meerderjarige stiefdochters op drie verschillende tijdstippen seksueel misbruikt. Eerst heeft de man jaren geleden tijdens een vakantie in Kroatië zijn oudste stiefdochter misbruikt terwijl ze op een strand lagen.

Man stelde zich dominant op

Vorig jaar heeft hij zijn jongste stiefdochter op twee achtereenvolgende avonden seksueel misbruikt, waarbij hij haar lichaam binnendrong. De stiefdochter van de man is autistisch en daardoor kwetsbaar. Daarnaast was sprake van een fors leeftijdsverschil en heeft de man zich dominant opgesteld.
De stiefvader duwde het toen 18-jarige meisje op het bed en ging voorbij aan de tekenen die zij gaf dat zij de seksuele handelingen niet wilde. De man deed niets met het verzet van zijn stiefdochter en was uitsluitend bezig met zijn eigen lustgevoelens.

Contactverbod opgelegd

Aan de straf zijn een proeftijd van 3 jaar en bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich laat behandelen bij een forensische polikliniek. Ook kreeg hij een contactverbod met zijn stiefdochters opgelegd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.