PEC Zwolle

PEC Zwolle verslaat Roda JC dankzij sterke tweede helft

PEC Zwolle heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs. De formatie van trainer Ron Jans was in eigen huis tegen Roda JC de mindere voor rust maar dankzij een goede tweede helft werd de zege veilig gesteld, 3-1.
De thuisploeg begon nog goed aan de wedstrijd en probeerde het initiatief gelijk te pakken. Toch waren de eerste kansen voor Roda JC. Eerst schoof Poepon een niet te missen kans naast en even later verdween een schot van Van Duinen net naast de paal. Daarna was het de ploeg uit Kerkrade wat de klok sloeg en werd PEC onder druk gezet. Vijf minuten voor rust leidde dat tot de 0-1 van Gullon, die een hoekschop achter Van der Hart kopte. 
Veldwijk en Ehizibue bleven in de rust achter in de kleedkamer en werden vervangen door Nijland en Becker. Dat deed de Zwollenaren blijkbaar goed want vlak na rust werd het gelijk via Menig. De vleugelaanvaller werd de diepte in gestuurd door Bouy en wist knap de 1-1 over doelman Van Leer te wippen. Twintig minuten voor tijd kwam Zwolle op voorsprong via Bouy, die laag raak schoof. Diezelfde Bouy besliste even later het duel door uit een hoekschop de 3-1 tegen de touwen te koppen. Daar bleef het bij in Zwolle en daardoor pakt PEC drie belangrijke punten.
3-1
PEC Zwolle
Roda JC
0-1 Gullon (41)
1-1 Menig (47)
2-1 Bouy (73)
3-1 Bouy (78)
Arbiter: Mulder
Geel: Brama
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (Schenkeveld/37), Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama, Bouy, Ehizibue (Becker/46), Marinus, Menig, Veldwijk (Nijland/46).
Roda JC: Van Leer, Dijkhuizen (Noor/21), Swinkels, Buijs (Ngombo/83), Van Peppen, Inceman, Zhukov, Gullon, Peterson, Van Duinen (Juric/83), Poepon. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.