Rachel Klamer

Triatlete Rachel Klamer vijfde in Gold Coast

Rachel Klamer
Rachel Klamer
Triatlete Rachel Klamer is zaterdag weer bij de wereldtop aangehaakt. De Beuningse eindigde als vijfde in de tweede race uit de World Series in het Australische Gold Coast. Ze gaf in de wedstrijd over de olympische afstand (1,5 km zwemmen - 40 km fietsen - 10 km hardlopen) twee minuten toe op de Britse winnares Helen Jenkins.
De 25-jarige Klamer zal blij zijn met haar verrichting in Gold Coast, want bij de seizoensopening vorige maand in Abu Dhabi was ze snipverkouden en kon ze niet mee met de voorsten. In de Australische badplaats bevestigde Klamer dat haar vorm groeiende is richting de Olympische Spelen in Rio, waarvoor ze zich al gekwalificeerd heeft.
Drie vrouwen wisten tijdens het fietsen een gaatje te slaan met het peloton, waarin ook Klamer huisde. Van dat trio was Jenkins de sterkste op het afsluitende looponderdeel. De Nieuw-Zeelandse Andrea Hewitt en de Bermudaanse Flora Duffy zagen de Amerikaanse topfavoriete Gwen Jorgensen nog voorbijkomen op de 10 km. Zij rukte op naar de tweede plaats. Klamer liep een goede 10 km en met haar 35.37 rende ze eveneens weg van vele concurrentes, maar een podiumplek was niet meer haalbaar.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.